Nieuws, mededelingen en oproepen

26 April 2018

Vandaag was weer de jaarlijkse lintjesregen, waar dit keer 2 van onze bestuursleden een lintje ontvingen van de burgemeester van Roermond. Dit zei onze burgemeester over Harm en Jeanette :

De heer Harm Schipper - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Schipper (64) is al bijna 30 jaar penningmeester van EHBO vereniging Maasniel en vanaf 2014 penningmeester van EHBO Limburg. Vanaf zijn aantreden heeft de heer Schipper de gehele financiële administratie gemoderniseerd. Zeker in de beginjaren heeft dit veel tijd en moeite gekost. Door zijn grote inzet is de EHBO-vereniging Limburg weer een stabiele organisatie die de potentie heeft om te groeien. Tijdens zijn loopbaan bij de Douane was hij actief voor de Vakbond CNV (1978-2016) en de medezeggenschapsraad van de Douane (1990-2016). Bij beide organisaties heeft de heer Schipper zich vele jaren ingezet voor het welzijn van de medewerkers. De heer Schipper wordt omschreven als een man waar altijd een beroep op kan worden gedaan. Hij is in staat anderen te motiveren en heeft zich altijd maximaal ingezet om doelen te bereiken.
Mevrouw Jeanette Schipper-Kleine Deters - Lid in de Orde van Oranje Nassau
Al 30 jaar is mevrouw Schipper-Kleine Deters (64) vice-voorzitter van EHBO vereniging Maasniel. In die jaren heeft zij ervoor gezorgd dat veel inwoners van Roermond een EHBO opleiding konden volgen. Als coördinator van de opleidingen draagt zij zorg voor alle aspecten die bij deze opleidingen komen kijken, zoals het verzorgen van het lesmateriaal, het lesrooster en het regelen van docenten en assistenten. Naast haar werkzaamheden als vice-voorzitter heeft zij zich ook ingezet als EHBO-er bij diverse evenementen in de regio zoals Samenloop voor Hoop en het Oud Limburgs Schuttersfeest.

15 September 2017

Dinsdagavond 14 november hebben wij met vele leden de lezing Kindermishandeling bijgewoond die werd gegeven door mevrouw Ted Kloosterboer van Stichting Praat. Het was een zeer leerzame en interactieve lezing, waarbij het persoonlijke verhaal van Ted Kloosterboer veel indruk maakte. Ook het bespreken van drie voorbeeldcasussen gaf veel stof tot nadenken. We hebben veel geleerd over de signalen die door kinderen worden afgeven en hoe daarop gereageerd kan worden. Iedereen die vermoedt dat er kindermishandeling plaats vindt, kan advies vragen bij de overheidsorganisatie Veilig Thuis. Ook kan men terecht bij onze vertrouwenspersonen mevrouw Miranda Cremers en de heer Math Beeren.

1 September 2017

We hebben een nieuwe lokatie voor al onze activiteiten, namelijk : Lyceum Schöndeln, Heinsbergerweg 180 te Roermond. Nadat u de poort bent binnengereden is ons leslokaal in het lage bijgebouw links.

13 Juli 2017

Beste medewerkers van EHBO Maasniel,

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 stond sportpark De Wijher volledig in het teken van de SamenLoop voor Hoop.

 

Ruim 2000 deelnemers uit Roermond en omstreken hebben meegedaan aan de SamenLoop voor Hoop Roermond. Ook jij hebt, samen met jouw team van EHBO Maasniel, een belangrijke bijdrage aan het evenement geleverd. Dankzij jullie kundige zorg liep alles gesmeerd en hebben de deelnemers, ook met de hitte op zondag, een mooi evenement beleefd. Via deze weg wil ik jullie danken voor de geweldige inzet.

 

Misschien heb je het inmiddels al via de media vernomen; Op zondagmiddag om 16.00 uur werd de voorlopige opbrengst van € 161.025,- bekend gemaakt. Nadien zijn nog veel gelden binnengekomen. Inmiddels is de eindstand van de SamenLoop voor Hoop Roermond bekend. De ruim 75 teams hebben tijdens deze vierde editie samen € 175.000,- voor KWF Kankerbestrijding opgehaald. Van dit bedrag is € 10.000,- bestemd voor het Toon Hermans Huis Roermond.

 

Nogmaals dank en hopelijk tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,
Marieke Wijnbeld
voorzitter SamenLoop voor Hoop Roermond 2017