E.H.B.O. opleidingen

E.H.B.O. Opleiding inclusief Reanimatie en Eerste hulp aan Kinderen

Het doel hiervan is iemand op te leiden zodat men een medemens in nood kan bijstaan en gericht en vaardig eerste hulp kan verlenen. Enkele voorbeelden waarbij eerste hulp van belang kan zijn:

  • – ongevallen op de openbare weg
  • – ongevallen op het werk
  • – ongelukjes thuis vooral met kinderen
  • – bij sport of andere activiteiten

Omdat u bij kinderen extra alert moet zijn en er heel snel iets fout kan gaan, is eerste hulp van groot belang.

U leert inzicht te krijgen in het verschil tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen, eerste hulp te verlenen en u leert het inzien van gevaren, die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen.

Van levensbelang kan ook de Reanimatie zijn, die tegenwoordig helaas vaak noodzakelijk is. Deskundige hulp tijdens de eerste minuten van een hartstilstand kan van cruciaal belang zijn om een mensenleven te redden. Hierbij is natuurlijk ook het gebruik van een AED-apparaat van groot belang.

Deze opleiding bestaat uit 10 lesavonden, waarbij ook Lotusslachtoffers worden ingeschakeld. Het wordt afgesloten met een examen (minimum leeftijd 15 jaar).

Voor informatie c.q. inschrijving kunt u zich wenden tot mevrouw Coby Christ, tel. 06-23810175 of via ehbomaasniel.opl@gmail.com.

Bij verschillende ziektekostenverzekeraars worden de (gedeeltelijke) kosten van een EHBO-opleiding vergoed. Informeer hiernaar, daardoor kan deze opleiding voor u erg voordelig uitvallen !!