Nieuws

Nieuws, mededelingen en oproepen

Beste leden,
 
Zondag 15 december vindt in de Jo Gerrishal een demonstratie-dag plaats; de Judobond bestaat 50 jaar. Deze dag vindt plaats in allebei de hallen. Er zijn verschillende workshops.
 
Er zijn die dag vier EHBO-ers in de morgen nodig en vier in de middag, twee per hal. Wie kan er helpen die dag? 
 
Er is inzet nodig van 10.00 tot 13.15 uur en van 13.15-16.30 uur. 
 
Het is nog niet gelukt om inzet te regelen voor a.s. zondag 15 december. 
 
Vandaar dat jullie via het secretariaat deze mail ontvangen. 
 
Willen jullie a.u.b. alleen reageren, als jullie in de gelegenheid zijn, mee te helpen?
 
Reacties graag naar het email-adres van Marlies Brouns:
 
Hartelijk bedankt 
 
Marlies Brouns.
______________________________________________________________________________

START NIEUWE EHBO-OPLEIDING

De E.H.B.O. vereniging Maasniel  start in oktober a.s. op de woensdagavond weer  met een opleiding tot Eerste Hulpverlener. Het is een complete opleiding EHBO, inclusief  EHBO aan Kinderen en Reanimatie/ training AED.

Omdat hartfalen steeds vaker voorkomt en men daar steeds vaker bij betrokken raakt, is de reanimatie een erg belangrijk onderdeel van de opleiding aangevuld met een training AED (automatische externe defibrillator)

Eerste hulp aan Kinderen is iets anders dan aan volwassenen; veel mensen in de kinderopvang maar ook ouders of grootouders krijgen regelmatig te maken met een of meerdere ongevallen. De vraag hiernaar is tegenwoordig erg groot, ook omdat gastouders dit verplicht moeten gaan volgen.

Belangrijk: De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten zodat deze opleiding voor u niet zo duur hoeft te zijn.

Ook geven wij, bij voldoende deelname, aparte Reanimatie-lessen; hiervoor kunt u ook een vergoeding aanvragen.

Voor informatie kunt u terecht bij: Jeanette Schipper tel. 0475-324 368 of via  ehbomaasniel.opl@gmail.com

Website www.ehbomaasniel.nl

_______________________________________________________________________________

LET OP: Op 11 augustus zijn de bijlages van de Infomap gewijzigd, zie bijlage 6 en 6 A.

De Infomap 2019/2020 staat weer op de website. Deze is voor onze leden te vinden onder de kop Informatie/Informatie voor leden. Om de informatie te kunnen raadplegen dient u in te loggen.

De Infomap is ook per email naar alle leden verstuurd op vrijdag 12 juli .

Algemene Ledenvergadering 12 maart 2019

We hebben een fijne vergadering gehad met een redelijk grote opkomst. Na afloop heeft onze instructrice Rianne Vestjens nog een zeer interessante en leerzame lezing gehouden over Alcohol en Drugs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de linkse foto onze jubilarissen mevr. J. Crijns-Nordhausen 

Op de rechtse foto de geslaagde cursisten.

——————————————————————————————————————–

Beste leden,

Zaterdag 26 januari hebben wij ons 70-jarig jubileum gevierd in

 

 

 

Graag willen wij iedereen bedanken voor de grote opkomst.

Het was ontzettend fijn om dit jubileum met zovelen te mogen vieren.

Nogmaals bedankt allemaal, het was geweldig dat jullie erbij waren!

 

 

 

Tot ziens op de ledenvergadering van 12 maart.

———————————————————————————————————————————————————————————————-

1949

2019

70-JARIG JUBILEUM

EHBO-vereniging “Maasniel” bestaat op 23 januari 2019 70 jaar. We willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom vieren wij dit samen met onze leden!

Wanneer: zaterdag 26 januari 2019

Waar: “De Graasj”, Knevelsgraafstraat 21, 6041 GP Roermond

Graag zien wij iedereen die zich heeft opgegeven op zaterdag 26 januari en hopen we op een hele gezellige avond!

———————————————————————————————————————————————————————————————–

Live-uitzending RTV Roerdalen zondag 7 oktober!

Afbeeldingsresultaat voor tv-opname

Op zondag 7 oktober om 11.00 uur is er een live uitzending bij RTV Roerdalen. Hierin zullen onze voorzitter mevrouw Cremers en de coördinator van de reanimatie-opleidingen mevrouw Jong, te zien en te horen zijn. Ze krijgen zeven minuten zendtijd. Als speerpunten zullen o.a. de volgende zaken worden benoemd: EHBO-opleiding, evenementen, reanimatie en natuurlijk niet te vergeten ons 70-jarig bestaan in januari 2019.

———————————————————————————————————————————————————————————————–

Wij hebben geassisteerd bij de volgende evenementen:

  • Zaterdag 18 en zondag 19 augustus:  Beau Vilters Memorial-sportpark SHH in Herten
  • Zaterdag 15 september: City Games-binnenstad Roermond
  • Zondag 16 september: Dames Limburgs Schuttersfeest, met optocht in Asenray

———————————————————————————————————————————————————————————————–

Artikel in ViaLimburg van 12 september 2018

EHBO-OPLEIDING

EHBO-vereniging “Maasniel” start in oktober weer met een opleiding tot Eerste Hulpverlener. Het is een complete opleiding EHBO, inclusief EHBO aan kinderen en reanimatie-training AED. De lessen zijn op maandagavond. Omdat hartfalen steeds vaker voorkomt en men daar steeds vaker bij betrokken raakt, is de reanimatie een erg belangrijk onderdeel van de opleiding. Ook worden er bij voldoende deelname aparte reanimatie-lessen gegeven. Info/aanmelding bij Jeanette Schipper, tel. 0475 32 43 68 of via ehbomaasniel.opl@gmail.com. Kijk ook eens op onze website, www.ehbomaasniel.nl.

———————————————————————————————————————————————————————————————–

26 April 2018

Vandaag was weer de jaarlijkse lintjesregen, waar dit keer 2 van onze bestuursleden een lintje ontvingen van de burgemeester van Roermond. Dit zei onze burgemeester over Harm en Jeanette :

De heer Harm Schipper – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau 
De heer Schipper (64) is al bijna 30 jaar penningmeester van EHBO vereniging Maasniel en vanaf 2014 penningmeester van EHBO Limburg. Vanaf zijn aantreden heeft de heer Schipper de gehele financiële administratie gemoderniseerd. Zeker in de beginjaren heeft dit veel tijd en moeite gekost. Door zijn grote inzet is de EHBO-vereniging Limburg weer een stabiele organisatie die de potentie heeft om te groeien. Tijdens zijn loopbaan bij de Douane was hij actief voor de Vakbond CNV (1978-2016) en de medezeggenschapsraad van de Douane (1990-2016). Bij beide organisaties heeft de heer Schipper zich vele jaren ingezet voor het welzijn van de medewerkers. De heer Schipper wordt omschreven als een man waar altijd een beroep op kan worden gedaan. Hij is in staat anderen te motiveren en heeft zich altijd maximaal ingezet om doelen te bereiken.

Mevrouw Jeanette Schipper-Kleine Deters – Lid in de Orde van Oranje Nassau
Al 30 jaar is mevrouw Schipper-Kleine Deters (64) vice-voorzitter van EHBO vereniging Maasniel. In die jaren heeft zij ervoor gezorgd dat veel inwoners van Roermond een EHBO opleiding konden volgen. Als coördinator van de opleidingen draagt zij zorg voor alle aspecten die bij deze opleidingen komen kijken, zoals het verzorgen van het lesmateriaal, het lesrooster en het regelen van docenten en assistenten. Naast haar werkzaamheden als vice-voorzitter heeft zij zich ook ingezet als EHBO-er bij diverse evenementen in de regio zoals Samenloop voor Hoop en het Oud Limburgs Schuttersfeest.

———————————————————————————————————————————————————————————————–

15 September 2017

Dinsdagavond 14 november hebben wij met vele leden de lezing Kindermishandeling bijgewoond die werd gegeven door mevrouw Ted Kloosterboer van Stichting Praat. Het was een zeer leerzame en interactieve lezing, waarbij het persoonlijke verhaal van Ted Kloosterboer veel indruk maakte. Ook het bespreken van drie voorbeeldcasussen gaf veel stof tot nadenken. We hebben veel geleerd over de signalen die door kinderen worden afgeven en hoe daarop gereageerd kan worden. Iedereen die vermoedt dat er kindermishandeling plaats vindt, kan advies vragen bij de overheidsorganisatie Veilig Thuis. Ook kan men terecht bij onze vertrouwenspersonen mevrouw Miranda Cremers en de heer Math Beeren.

———————————————————————————————————————————————————————————————-

1 September 2017

We hebben een nieuwe lokatie voor al onze activiteiten, namelijk : Lyceum Schöndeln, Heinsbergerweg 180 te Roermond. Nadat u de poort bent binnengereden is ons leslokaal in het lage bijgebouw links.