Nieuws

Nieuws, mededelingen en oproepen

Live-uitzending RTV Roerdalen zondag 7 oktober!

Afbeeldingsresultaat voor tv-opname

Op zondag 7 oktober om 11.00 uur is er een live uitzending bij RTV Roerdalen. Hierin zullen onze voorzitter mevrouw Cremers en de coördinator van de reanimatie-opleidingen mevrouw Jong, te zien en te horen zijn. Ze krijgen zeven minuten zendtijd. Als speerpunten zullen o.a. de volgende zaken worden benoemd: EHBO-opleiding, evenementen, reanimatie en natuurlijk niet te vergeten ons 70-jarig bestaan in januari 2019.

Wij hebben geassisteerd bij de volgende evenementen:

  • Zaterdag 18 en zondag 19 augustus:  Beau Vilters Memorial-sportpark SHH in Herten
  • Zaterdag 15 september: City Games-binnenstad Roermond
  • Zondag 16 september: Dames Limburgs Schuttersfeest, met optocht in Asenray

Artikel in ViaLimburg van 12 september 2018

EHBO-OPLEIDING

EHBO-vereniging “Maasniel” start in oktober weer met een opleiding tot Eerste Hulpverlener. Het is een complete opleiding EHBO, inclusief EHBO aan kinderen en reanimatie-training AED. De lessen zijn op maandagavond. Omdat hartfalen steeds vaker voorkomt en men daar steeds vaker bij betrokken raakt, is de reanimatie een erg belangrijk onderdeel van de opleiding. Ook worden er bij voldoende deelname aparte reanimatie-lessen gegeven. Info/aanmelding bij Jeanette Schipper, tel. 0475 32 43 68 of via ehbomaasniel.opl@gmail.com. Kijk ook eens op onze website, www.ehbomaasniel.nl.

26 April 2018

Vandaag was weer de jaarlijkse lintjesregen, waar dit keer 2 van onze bestuursleden een lintje ontvingen van de burgemeester van Roermond. Dit zei onze burgemeester over Harm en Jeanette :

De heer Harm Schipper – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau 
De heer Schipper (64) is al bijna 30 jaar penningmeester van EHBO vereniging Maasniel en vanaf 2014 penningmeester van EHBO Limburg. Vanaf zijn aantreden heeft de heer Schipper de gehele financiële administratie gemoderniseerd. Zeker in de beginjaren heeft dit veel tijd en moeite gekost. Door zijn grote inzet is de EHBO-vereniging Limburg weer een stabiele organisatie die de potentie heeft om te groeien. Tijdens zijn loopbaan bij de Douane was hij actief voor de Vakbond CNV (1978-2016) en de medezeggenschapsraad van de Douane (1990-2016). Bij beide organisaties heeft de heer Schipper zich vele jaren ingezet voor het welzijn van de medewerkers. De heer Schipper wordt omschreven als een man waar altijd een beroep op kan worden gedaan. Hij is in staat anderen te motiveren en heeft zich altijd maximaal ingezet om doelen te bereiken.

Mevrouw Jeanette Schipper-Kleine Deters – Lid in de Orde van Oranje Nassau
Al 30 jaar is mevrouw Schipper-Kleine Deters (64) vice-voorzitter van EHBO vereniging Maasniel. In die jaren heeft zij ervoor gezorgd dat veel inwoners van Roermond een EHBO opleiding konden volgen. Als coördinator van de opleidingen draagt zij zorg voor alle aspecten die bij deze opleidingen komen kijken, zoals het verzorgen van het lesmateriaal, het lesrooster en het regelen van docenten en assistenten. Naast haar werkzaamheden als vice-voorzitter heeft zij zich ook ingezet als EHBO-er bij diverse evenementen in de regio zoals Samenloop voor Hoop en het Oud Limburgs Schuttersfeest.

15 September 2017

Dinsdagavond 14 november hebben wij met vele leden de lezing Kindermishandeling bijgewoond die werd gegeven door mevrouw Ted Kloosterboer van Stichting Praat. Het was een zeer leerzame en interactieve lezing, waarbij het persoonlijke verhaal van Ted Kloosterboer veel indruk maakte. Ook het bespreken van drie voorbeeldcasussen gaf veel stof tot nadenken. We hebben veel geleerd over de signalen die door kinderen worden afgeven en hoe daarop gereageerd kan worden. Iedereen die vermoedt dat er kindermishandeling plaats vindt, kan advies vragen bij de overheidsorganisatie Veilig Thuis. Ook kan men terecht bij onze vertrouwenspersonen mevrouw Miranda Cremers en de heer Math Beeren.

1 September 2017

We hebben een nieuwe lokatie voor al onze activiteiten, namelijk : Lyceum Schöndeln, Heinsbergerweg 180 te Roermond. Nadat u de poort bent binnengereden is ons leslokaal in het lage bijgebouw links.